onsdag 4 januari 2012

Din personlighet styr vilken diet som är bäst för att gå ner i vikt

Jag hittade en synnerligen intressant artiklar om viktminskning och dieter kontra personlighet på SVD som jag fastnade för, och som är något av det mest intressanta jag läst på sistone vad gäller konsten att gå ner i vikt. Det är en forskare i USA som kommit fram till, efter en stor undersökning av massor av människor, att det främst är den inviduella personligheten som styr vilken typ av viktminsknings-metod och diet som kommer bli framgångsrik. Därvidlag avfärdar han också att det skulle finnas en "perfekt" viktminskningsmetod som gäller för alla.

Såhär står det i artikeln:

Det är inte viljan utan hjärnan som avgör om bantningen lyckas. En amerikansk forskare har kommit fram till att bantningsmetoder måste anpassas efter personligheten.

Den amerikanska hjärnforskaren Daniel Amen upptäckte fyra olika personlighetstyper; tvångsmässig, impulsiv, emotionell och orolig, när han undersökte hjärnan hos 66 000 personer som försökte gå ner i vikt. Forskningsresultatet kan avgöra vilken bantningsmetod som passar just dig och din personlighet.

Läs hela artikeln här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar