söndag 30 juni 2013

Så undviker du att tappa i vikt snabbt på ett meningslöst och ohälsosamt sätt

Det är kanske något överdrivet att påstå att alla har olika anledningar till att gå ner i vikt, men det är sant att det finns många viktiga argument utöver de utseendemässiga att göra sig av med överflödskilon.

Det viktigaste argumentet är din hälsa. Övervikt är idag västvärldens vanligaste orsak till sjukdomar och för tidig död, och om inte alla, så kan många sjukdomstillstånd spåras till vår gängse livsstil: mat i överflöd och alldeles för lite fysisk aktivitet.

Tyvärr brukar den vanligaste orsaken bland individer som siktar på en snabb viktminskning vara att de vill "bli smalare" och "se bättre ut". I realiteten är alltså hälsan alltid underordnad det utseendemässiga, estetiska. I många fall leder detta också till att vi vill ha snabba resultat.

Vi vill liksom bokstavligen se kilona smälta bort under ett par veckor, och på så vis förvandlas från den fula ankungen till en vacker svan; åtminstone brukar detta slags myt vara det underliggande temat för de flesta veckotidningsdiet och kvällspress-kurer.

Det jag skulle vilja be dig om är att istället fokusera din hälsa. Vilket paradoxalt nog kommer att göra dig både smalare och snyggare, samtidigt som du får mer varaktiga resultat.

Saken är nämligen den att om du sätter din hälsa och ditt välbefinnande i första rummet, så kommer du bli tvungen att äta rätt, motionera mer och överhuvudtaget leva ett mer balanserat liv. Med andra ord: snabb viktminskning utan att du ens tänkt på det (nåja!).

Det jag är ute efter att ringa in i detta resonemang är att snabb viktminskning som bygger på att du gör ett slags "undantag" i vardagen, som till exempels att du bara äter soppa, eller dricker pulverdieter, under en viss period, är dömda att misslyckas eftersom allt kommer att falla samman den dag du återgår till dina gamla vanor.

Det är vanorna i vardagen du måste ändra. Inte göra utrymme för fler menlösa och ohälsosamma dieter. Om du ändrar dina vanor, och utbildar dig en smula inom kost och näring, kommer du både att skapa rum för snabb viktminskning och ett mer hälsosamt liv - resten av livet.

Ett bra sätt att hålla motivationen uppe är att hela tiden inspireras av andra som lyckats och läsa en massa vettiga saker om viktminskning. För det är faktiskt så att alla kan gå ner i vikt snabbt, men få kan hålla vikten på sikt. Vilket givetvis är målsättningen. En favvis-sajt för att få bra tips på att gå ner i vikt snabbt och beständigt är denna hemsidan. Missa inte att ladda ner den gratis e-boken där du får 7 Smarta Steg till hur du får ordentligt fart på fettförbränningen, både via kosten och/eller träningen.

Jag har dessutom studerat det mesta som har skrivits på den här sida, och det är alltid vettiga råd som inte har med några menlösa genvägar eller mirakelmetoder att göra. Visserligen är jag alltid tämligen skeptiskt till att gå ner i vikt med hjälp av diverse kosttillskott, men det ska å andra sidan sägas att det finns sådana som fungerar och hjälper. Vad som gör en viktminskning bestående kan du läsa mer om i denna intressanta C-Uppsats från Göteborgs Universitet





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar